2013. december 23., hétfő

Mandulával töltött aszalt szilva csokoládé köntösben


Ezzel a csodával a húgom lepett meg minket jó néhány éve, bár biztosítottam róla, hogy ezentúl mindenhol a saját receptemként fogom aposztrofálni ezt a remek édességet:) Apróság, mégis nagyon fel tudja dobni az ünnepet. Ajándékba is elkészíthető, a bevásárlást leszámítva gyakorlatilag fél órán belül elkészülünk vele. Ha szépen adjusztáljuk, csomagoljuk, az egyik legjobb gasztroajándék válhat belőle. 

 
Hozzávalók:
 
x db egész mandula
x db aszalt szilva
étcsokoládé
 
Elkészítés:
 
A mandulákat belebújtatjuk az aszalt szilvába, összezárjuk, amennyire lehet, majd olvasztott csokoládéba mártjuk. Ennyi. Az íze pedig fantasztikus!
 

3 megjegyzés:

  1. Megpirítottam a mandulákat kevés sóval...hmmmm, próbáld ki :D

    VálaszTörlés
  2. Jut eszembe, a benzinkúton és színházi büfékben kapható füstölt-sós mandulával is ki fogom próbálni, szerintem a szilva édes ízével isteni lesz :D

    VálaszTörlés
  3. Jut eszembe, a benzinkúton és színházi büfékben kapható füstölt-sós mandulával is ki fogom próbálni, szerintem a szilva édes ízével isteni lesz :D

    VálaszTörlés