2013. december 27., péntek

Szilveszteri bulik sztárja


Az alábbi sós sütemény igen ideális szilveszter éjszakára, mivel elég sok zsírt tartalmaz, az alkoholt szépen munkára készteti, nem hagyja - olyan könnyen - a fejünkbe szállni. A mennyiségek többszörözhetők, az alapadagból egy tepsinyi sós rúd lesz. 


Hozzávalók:
21 dkg liszt
15 dkg reszelt ementáli (Pannónia) sajt
6 evőkanál tejföl
15 dkg margarin
a tetejére 1 tojás

Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát készítünk, majd lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Tetszés szerinti formákat szaggatunk belőlük, tetejüket tojással lekenjük, és szezámmaggal, mákkal, köménnyel, vagy lenmaggal szórjuk. 200 fokos sütőben úgy 10 percig sütjük, vagy amíg az alja gusztusos-pirosas nem lesz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése