2013. augusztus 17., szombat

Karfiol ropogós

A legeslegnagyobb kedvenceim egyike. Csak azért nem készítem minden nap, mert nincs az a mennyiség, amit ne tudnék megenni belőle, és az ugye a vonalakra kifejezetten ártalmas.


Íze hasonlít a rakott karfioléra is, és a tócsniéra is, hidegen, melegen egyaránt addiktív. Borsos tejföllel szoktam enni, akinek nem kell a vonalaira vigyázni, bátran tálaljon mellé majonézt. Ha rizst is ad mellé, kész a komplett vacsora...
Mielőtt leírom a receptet, kiszaladok a konyhába, vételezek egyet... coming soon...:) 

Hozzávalók:
egy fej karfiol rózsáira szedve
apróra vágott petrezselyemzöld (elhagyható, ha épp nincs otthon)
3 db krumpli 
1 tojás 
zsemlemorzsa
só, bors
 
Elkészítés:
A karfiolt sós vízben főzzük meg. Nem kell péppé főzni, de ne is legyen roppanós. Szűrjük le, majd villával törjük darabosra. Hagyjuk kihűlni. Aztán reszeljük hozzá a krumplit, adjuk hozzá a tojást, a petrezselymet, sót, borsot ízlés szerint, és annyi zsemlemorzsával kössük meg a masszát, hogy jól formálható, nem folyékony anyagot kapjunk. Tetszés szerinti formára alakíthatjuk (ha lapított lepényt készítesz, mehet másnap szendvicsbe, hús helyett), zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Itt érdemes vigyázni, nehogy hamar megbarnuljon a külseje, mert idő kell neki, amíg a krumpli is megpuhul benne.
 
Utólagos reklamációt nem fogadok el, én szóltam, hogy addiktív...

Nehézségi fok:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése