Nagy népszerűsége ellenére engem nem fogott meg a koreai konyha, képzeljétek, a kimchit egyenesen utálom. Tudom, ez nem trendi, de ez van. (Még TV Paprikás koromban vittem két sorozatot is, amelyek a koreai konyhával foglalkoztak, hát engem gasztrosorozat ilyen hidegen még az életben nem hagyott, mint azok. Nem is könnyen vettem rá magam, hogy leüljek az aktuális adagot átnézni, és hogy, hogy nem, mindig kétszer annyi ideig tartott velük a munka, mint bármely más sorozattal.)
Viszont ez az uborkasaláta fenomenális, egy egyszerű grillezett kolbászt is képes több klasszissal feljebb emelni, ha oi-muchimot szervírozunk mellé. Igaz történet, épp ma volt rá példa.
A recept szuper egyszerű, annyi a megszívlelendő tanácsom mellé, hogy
1. az uborkát a hűtőből vedd ki, hogy kellemesen hűvös legyen, mikor tálalod
2. frissen készítsd a salátát, ne hagyd állni, mert akkor a só hatására levet ereszt és összeplöttyed.
Magyarul az oi uborkát jelent, a muchim pedig fűszerkeveréket, és nyilván nem mondok újdonságot, de Koreában minden családnak megvan a saját receptje hozá (csakúgy, mint a kimchihez).
Hozzávalók (4 személyre):
2 kígyóuborka, vagy 5-6 fürtös uborka
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése