Hogy miért a hangzatos cím? Miért hívom sztárnak ezt a sütit? Több oka is van.
Az első, amiért sztárnak nevezem, az az, hogy gyakorlatilag a nyár bármelyik gyümölcsével elkészíthető, sőt, akár gyümölcs nélkül is. Áfonya, meggy, cseresznye, málna, ribizli, barack, szilva, akármit is választasz ezek közül, nem foghatsz mellé.
A másik ok, hogy egyetlen edényben elkészíthető, ami az én konyhámban igen nagy pozitívum, utálom, ha a fél konyhaszekrénnyi edény be van vetve főzéshez. Ennél elővettem a robotgép tálját, és abban összekevertem mindent, és kész, passz.
Harmadszor azért kapott csillagot tőlem, mert az ötlettől a kisült süti pultra helyezéséig nem telt el 40 percnél több, és ez azért igazán szép ettől a kis finomságtól.
Végül, és egyáltalán nem utolsó sorban ez a süti kimondottan olcsó, semmi extra drága hozzávaló nincs benne, ami a mai világban ugye nem elhanyagolható szempont. Lássuk tehát, miről is beszélünk!
Hozzávalók: (egy bögre = 2,5 dl)
2 egész tojás1 bögre kristálycukor (lehet kevesebb is, ha nem akarsz túl édes sütit)
1 bögre tej
2 evőkanál olaj
1 bögre finomliszt
1 bögre rétesliszt
1 csomag sütőpor
3 evőkanál átszitált holland kakaópor (cukrozatlan, nem instant)
egy csipet só
1 teáskanál vaníliakivonat (ha van)
1 mokkáskanálnyi rum aroma (ha van)
TIPP:
Készülhet gyümölcs nélkül is, ebben az esetben az a javaslatom, kihűlés után keresztben vágd ketté, kend meg valami kellemesen savanykás, pikáns lekvárral (meggy!), úgy tálald.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése