2024. december 28., szombat

Vendégváró fűszeres magvak


Az egyik legjobb parti snack, amit valaha kóstoltam. Sajnos én "epés" vagyok, azaz voltam, úgyhogy nagyon csínján kell bánnom a fogyasztásával, éppen ezért önvédelemből ritkán is készítek, de ez nem ok arra, hogy másokkal ne osszam meg a receptet. Pontosabban nem is tudom, nevezhetjük-e receptnek, ha nem adok meg konkrét mennyiségeket, de szerintem mindenki érezni fogja, miből mennyi kell.

Hozzávalók:

40-50 dkg natúr mogyoró, pisztácia, mandula, kesudió és dió (mennyiségük nyilván attól függ, hány vendégre számítunk)
1 db enyhén felvert tojásfehérje
kb. 10 dkg barna nádcukor
chili pehely ízlés szerint, de el is hagyható
apróra vágott friss rozmaring, ennek hiányában őrölt, szárított*

Elkészítés:

A tojásfehérjét villával enyhén habosra felverjük, beleszórjuk a magokat, a cukrot, a fűszereket és a sót. Alaposan elkeverjük, majd szilikonos sütőlapra öntjük a magokat, villával elterítjük, hogy ne nagyon ragadjanak egymáshoz, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, míg ropogósak nem lesznek.


Fogyasztásával csínján bánjunk, mert az olajos magok az arra érzékenyeknél panaszokat okozhatnak.

* ebben a snackben az a legjobb, hogy bárhogyan fűszerezhetjük. Ez a rozmaringos változat szinte a legalapabb, én a most készült adagra szórtam egy mokkáskanálnyi füstölt pirospaprikát, egy kevés curryt és chiliport. Amikor pedig kivettem a sütőből, kapott még egy kevés nagy szemű tengeri só szórást.

De ahogy mondtam, bármilyen ízkombinációban elkészíthetjük, ahogyan csak szeretnénk.

Air fryerben is megsüthető.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése