Egy edényt koszolós, 5 perc alatt összeállíthatós, könnyű, gyümölcsös sütemény. Az első mozdulattól odáig, hogy kiveszed a kész süteményt a sütőből, egy óra az egész. Egész nyáron sütheted, mindig lesz hozzá szezonális gyümölcs.
Hozzávalók:
30 dkg rétesliszt
15 dkg vaj
17 dkg cukor
4 db tojás
3 dl tejföl
1 csomag sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
50 dkg gyümölcs (eper, málna, szeder, áfonya, ribizli, darabolt sárgabarack)
15 dkg vaj
17 dkg cukor
4 db tojás
3 dl tejföl
1 csomag sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
50 dkg gyümölcs (eper, málna, szeder, áfonya, ribizli, darabolt sárgabarack)
Elkészítés:
A cukrot a puha vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, a tejfölt, majd beleszitáljuk a lisztet, amibe előzőleg elkevertük a térforgatnövelő sütőport és szódabikarbónát. Belepotyogtatjuk a gyümölcsöket, akár vegyesen is. Megszórhatjuk a gyümölcsdarabokat előzőleg liszttel, talán van rá egy kis esély, hogy így nem süllyednek le a süti aljára mindannyian.
Én most 26 centis, sütőpapírral bélelt tortaformában sütöttem a sütit 180 fokon, 45 percig.
Pazar gyümölcsös, könnyed darab, kávé, tea mellé egyszerűen isteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése