Jól esik egy-egy nyári leves után valami könnyű édesség. Szerettem a túrófánkot a hagyományos módon, liszttel, cukorral, de hát ami elmúlt, elmúlt, kár sírni utána. Inkább kipróbáltam egy egészségesebb verziót. Cukormentes baracklekvárral simán vállalható. Nem olyan könnyed darab, mint fehér lisztes társa, cserébe viszont nem emeli az egekbe a vércukrot.
Hozzávalók:
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
20 dkg vaj
25 dkg tehéntúró
2 tojás sárgája
kevés só
fél csomag sütőpor
12 dkg cukornak megfelelő édesítőszer, én Szafi Fitt negyedannyit használok, de most Ezerédes folyékony édesítőt tettem a tésztába, tökéletes megoldásnak bizonyult
zsiradék a kisütéshez (olaj, kókuszzsír)
Elkészítés:
A lisztet eldörzsöljük a vajjal, hozzáadjuk az áttört túrót, a tojást, sót, sütőport, édesítőt. A jól összegyúrt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, ízlésünknek megfelelő formára vágjuk, de ki is szaggathatjuk pogácsaszaggatóval, majd forró zsiradékban megsütjük. Cukormentes lekvárral kitűnő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése