2017. január 15., vasárnap

Sütőben sült zeller panko morzsában

Nagyon szeretem a zellert. Mindegy, hogy húslevesben főtt, nyersen lakik egy salátában, esetleg majonézesen tálalják, minden formában jöhet. De a legjobban mégis a rántott zellerért vagyok oda. Bő olajban sütve is finom, de most kipróbáltam, milyen a sütőben sült - egészségesebb - verzió. A válasz egyszerű: irtó jó!


Hozzávalók:
egy termetes zeller
1 tojás
panko morzsa
(rizs)liszt
kevés tej

bors
olaj

Elkészítés:
A zellert meghámozzuk, először ujjnyi vastag karikákra, majd hasábokra vágjuk. Sós, forrásban lévő vízben néhány percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük - így leáll a fővési folyamat -, kihűtjük.
A tojásba keverünk egy kis tejet, a (rizs)lisztbe egy kevés borsot és sót, majd a szokásos módon bepanírozzuk a zellerrudakat. A panko morzsát alaposan nyomkodjuk a zöldség felületére.
Egy tepsibe terítsünk szilikonos sütőpapírt, öntsünk rá egy kevés olajat, oszlassuk el a papír teljes felületén, majd fektessük rá a bepanírozott zellert. Egy kevés olajjal a papírral nem érintkező felületüket is spricceljük meg, majd 190 fokos sütőben süssük kb. 20 percig, félidőben megforgatva a zellert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése