2017. január 9., hétfő

Kókuszos, citromos csirke

Hát ez valami bitang jó! És nem is kell hozzá túl sok minden igazából. A minap a Nagycsarnokban jártam, és az Ázsia boltban kaptam friss koriandert, tulajdonképpen ahhoz a csomag fűszerhez kerestem receptet, és ezt találtam. Mostantól kikezdhetetlen helye van a konyhámban.




Hozzávalók:

1 csirkemell filé
1 kisebb vöröshagyma (ha van, néhány szál újhagyma is)
1 lime/citrom
1 kis doboz kókuszkrém
2,5 dl csirkeleves
1 evőkanál étkezési keményítő
1 chili paprika
kevés chili pehely

bors
olaj/kókuszolaj
2 db kaffír lime levél (elhagyható)

Elkészítés:

A húst a mellcsont mentén két darabra vágjuk, majd a két darabot újabb kettőbe lapjában. Sózzuk, borsozzuk. Egy kevés olajon átpirítjuk a darabokat, nagyjából 5-7 perc alatt. Kapjon a hús egy kis színt, nem elég, ha csak kifehéredik. Ekkor kivesszük egy tányérra, a visszamaradt zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, megy bele a felkarikázott (kimagozott, de ez opcionális) chili, a kaffír lime levél és egy kevés chili pehely. Felöntjük a húslevessel, aztán a kókuszkrém is a serpenyőben landol, végül belefacsarjuk fél lime levét, végül alaposan kiforraljuk mindezt. Visszatesszük a lébe a húsokat, és addig pároljuk, míg át nem fő. Utolsó lépésként a keményítőt elkeverjük egy evőkanál vízzel, beleöntjük a serpenyőbe, még egy perc forralás, és már lehet is tálalni. Előtte azonban gazdagon megszórjuk az ételt az apróra vágott korianderrel. Rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése