2016. július 28., csütörtök

Thai csirke

Múlik az idő, ez az étel már hét éve, hogy először elkészült, bár az idő nem fogott rajta, hét év múltán is szeretjük.



Hozzávalók:

60 dkg csirke- vagy pulykamell filé
4 gered fokhagyma apróra vágva
2-3 kaffir lime levél vagy egy-két szál thai citromfű
1 piros chilipaprika
1 csomag mélyhűtött thai zöldség (vagy friss bambuszrügy, répa, mangetout)
25 dkg tészta
1 teáskanál mogyoróvaj
olívaolaj
1 dl szójaszósz (plusz ha még szükséges, pótoljuk)

 
Elkészítés:


Az olívaolajon az apróra vágott fokhagymát átpirítjuk, majd a falatnyi kockákra vágott húst is átsütjük az olajon. Meglocsoljuk a szójaszósszal, hozzáadjuk a mogyoróvajat, és puhulásig sütjük a húst. Amikor kész, rádobjuk a zöldséget, a lime levelet, de azzal már csak annyi ideig pirítjuk, hogy roppanós maradjon. Egy külön edényben kifőzzük a tésztát, és amikor elkészül, összekeverjük a zöldséges, húsos raguval. Ízesítjük apróra vágott chilivel és citromlével.

Nem vitatom, hogy ez nem autentikus thai recept, de vannak benne jellemzők a thai konyhából, úgyhogy ennek mentén ez thai csirke.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése