2016. június 3., péntek

Pestós, paradicsomos tart

Az egyik kedven receptem. Pont olyan finom, mint amilyen szép. Melegen, hidegen, bárhogy...


Hozzávalók:

egy csomag mélyhűtött leveles tészta
1 dl pesto
2-3 dbparadicsom
1 db tojássárgája
feta sajt
friss bazsalikom levelek
só, bors
 
Elkészítés:
A leveles tésztát felengedtetem, majd lisztezett felületen fél centi vastagra nyújtom. Egy 10-12 cm átmérőjű formával köröket szúrok ki belőle, majd egy kisebbel még egy kört csinálok a közepébe. 
A középső részt megszurkálom sűrűn villával, ez meg fogja akadályozni, hogy a tészta ott felemelkedjen. Megkenem a felvert tojássárgával, majd egy-két evőkanál pestot kanalazok a tészta közepére. Ezután a vékonyra szeletelt paradicsomot teszem rá. Sózom, borsozom.

220 fokos sütőben 15 perc alatt szép pirosra sül. Tálaláskor friss bazsalikom levelekkel díszítem. El lehet készíteni szögletes formában is, akkor éles késsel egy centis peremet karcolok a tésztára, és így dolgozom vele tovább. Erre a szögletesre fetát is morzsoltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése