2016. június 23., csütörtök

Hummusz

Idő kellett hozzá, mire megszerettem. Mára azonban töretlen a szerelem köztünk,  és nem is értem, miért nem készítem gyakrabban... Kiváló könnyű nyári ebéd lehet belőle, falafal mellé is nagyon jó, meg úgy általában, baráti összejövetelek nagy sztárja lehet belőle.



Hozzávalók :

1 csicseriborsó konzerv
2-3 gerezd fokhagyma
extra szűz olívaolaj
2 evőkanál szezám paszta (tahini)
ízlés szerint citromlé

bors

Elkészítés :

A fenti hozzávalók az alaprecepthez vannak. Ezerféle módon lehet variálni, csípősre is akár.

A konzervet szűrjük le, a levét ne öntsük ki, tegyük félre.  A borsót öblítsük le, öntsük turmix gépbe. Adjuk hozzá a többi alapanyagot, öntsünk annyi konzerv levet hozzá, hogy a gép masszává tudja keverni. Ízesítsük ízlés szerint.
Pirítóssal, pipával,  kréker keksszel, zöldségekkel tálaljuk.

Pitával a legfinomabb. Csicseriborsóból főzhetünk levest, vega főételt, és persze ezer mást még.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése