2015. június 25., csütörtök

Málnás-túrós lepény

Kicsit talán túltengenek a sütemények mostanság, de hát nyár van, gyümölcs szezon van, jobban kívánjuk a könnyedebb ételeket. A mostani recept tényleg még a pofonnál is egyszerűbb, mindent összekeverünk, megsütjük, megesszük. Praliné Zsuzsi receptje a divany.hu-ról, én egy keveset módosítottam rajta, és azt kell mondjam, biztosan jót tett a receptnek ez a kis változtatás.


Hozzávalók:

25 dkg túró
2 tojás
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vanília kivonat
4 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
2 evőkanál gríz
csipet só

Elkészítés:

A túrót áttörjük (szerintem nem érdemes ezt a lépést megspórolni, sokkal jobb lesz a végeredmény, ha nincsenek a túróban nagy rögök), a tojásokat szétválasztjuk. Ezután hozzáadjuk az összes hozzávalót a túróhoz, a tojásoknak először csak a sárgáját, majd a felvert fehérje habot is. Ezt érdemes úgy csinálni, hogy a keményre vert habnak először csak harmadát adjuk a masszához, azzal jól elkeverjük, fellazítjuk a túrókrémet, a maradék kétharmadot pedig spatulával, óvatosan, nem összetörve a habot adjuk hozzá. 
Sütőpapírral kibélelünk egy tortaformát (az enyém 26 centis), a papírt vékonyan megkenjük zsiradékkal, majd beleöntjük a masszát, tetejére potyogtatunk 25 dkg málnát, és 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük a túrós pitét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése