A fiam kérésére készült a torta, ő ette a barátainál vendégségben, és ügyesen el is kérte a receptet, annyira ízlett neki a torta. Ez volt az első verzió, legközelebb már tudni fogom, mit kell másként csinálni, természetesen a leírásban a tutit írom le :)
Hozzávalók:
50 dkg túró
1 csomag Zselatin Fix
1 csomag habfixáló
1 csomag színtelen tortazselé
1 dl habtejszín
4 púpos evőkanál porcukor
vanília kivonat
1 nagy doboz barack konzerv
a citrom reszelt héja
piskóta:
2 tojás
7 dkg cukor
6 dkg liszt
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál olaj
Elkészítés:
1. A piskótához a tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, majd beleszitáljuk a lisztet és a kakaót, szilikon lapáttal könnyedén elvegyítjük a tojáskrémben, végül belecsorgatjuk az olajat. 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát, 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük. A piskóta aljáról a sütőpapírt lehántjuk, majd a piskótát visszatesszük a formába.
2. A habtejszínt egy kevés cukorral és a habfixálóval keményre verjük.
3. A túrót áttörjük, átpasszírozzuk, leturmixoljuk, kinek melyik eljárás szimpatikusabb, a lényeg, hogy a túró krémes legyen. Ezt a lépést legközelebb én se hagyom ki. A krémes túróhoz hozzáadjuk a porcukrot, a vanília kivonatot, a Zselatin Fixet, a barack levéből fél decit, a reszelt citromhéjat, és egy fél apróra vágott barackot. Kikeverjük a túrókrémet, rásimítjuk a már kihűlt piskótára.
4. A túrókrém tetejére rakosgatjuk a felszeletelt barackokat.
5. Elkészítjük a tortazselét a csomagolásán előírt módon, felhasználva hozzá a barack konzerv levét, majd ráöntjük a tortára, betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Készíthetjük vajas-kekszes alappal is, szerintem a könnyed túrókrémhez jobban illik egy habkönnyű piskóta alap.
Hozzávalók:
50 dkg túró
1 csomag Zselatin Fix
1 csomag habfixáló
1 csomag színtelen tortazselé
1 dl habtejszín
4 púpos evőkanál porcukor
vanília kivonat
1 nagy doboz barack konzerv
a citrom reszelt héja
piskóta:
2 tojás
7 dkg cukor
6 dkg liszt
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál olaj
Elkészítés:
1. A piskótához a tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, majd beleszitáljuk a lisztet és a kakaót, szilikon lapáttal könnyedén elvegyítjük a tojáskrémben, végül belecsorgatjuk az olajat. 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát, 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük. A piskóta aljáról a sütőpapírt lehántjuk, majd a piskótát visszatesszük a formába.
2. A habtejszínt egy kevés cukorral és a habfixálóval keményre verjük.
3. A túrót áttörjük, átpasszírozzuk, leturmixoljuk, kinek melyik eljárás szimpatikusabb, a lényeg, hogy a túró krémes legyen. Ezt a lépést legközelebb én se hagyom ki. A krémes túróhoz hozzáadjuk a porcukrot, a vanília kivonatot, a Zselatin Fixet, a barack levéből fél decit, a reszelt citromhéjat, és egy fél apróra vágott barackot. Kikeverjük a túrókrémet, rásimítjuk a már kihűlt piskótára.
4. A túrókrém tetejére rakosgatjuk a felszeletelt barackokat.
5. Elkészítjük a tortazselét a csomagolásán előírt módon, felhasználva hozzá a barack konzerv levét, majd ráöntjük a tortára, betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Készíthetjük vajas-kekszes alappal is, szerintem a könnyed túrókrémhez jobban illik egy habkönnyű piskóta alap.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése