2015. április 5., vasárnap

Húsvéti répatorta



Hozzávalók:

3 db tojás
7,5 dkg liszt
10 dkg fehércsoki összeaprítva kicsi kockákra
10 dkg dió durvára vágva
30 dkg répa finomra reszelve
12,5 dkg vaj
12,5 dkg kristálycukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 citrom héja
1 tasak sütőpor
egy marék zsemlemorzsa

Elkészítés:
A vajat habosra kevertem, alaposan kikevertem a cukorral is, majd egyenként hozzáadtam a tojásokat. A lisztbe belekevertem a durvára darabolt diót, a sütőport és a csokikockákat. Felváltva hozzákevertem a tojásos vajhoz a lisztes keveréket, illetve a reszelt répát. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt 22x22 cm-es tepsiben sütöttem, 180 fokon. Nem néztem az órát, de a tűpróbát úgy 35 perc múlva végezhettem, akkor már jó volt a tészta.
Tetejére ciktrommázat öntöttem (egy citrom levéhez porcukrot kevertem, annyit, hogy sűrűn folyó masszát kapjak... sajnos ez a cukor mennyiség nem kevés, nem teszi diétássá a süteményt), és a tavaly óta rejtegetett húsvéti nyuszi díszeimmel dekoráltam a sütit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése