2015. február 11., szerda

Chili con quinoa

Nagyon-nagyon-nagyon, és még annál is jobban! Ahogy már írtam, én nem vagyok oda a chili con carnéért,  de ezt a változatot biztosan gyakran fogom készíteni, mert imádnivaló. Első találkozásom a quinoával is, és nem okozott csalódást. Mindenesetre az, hogy a meglehetősen válogatós fiam háromszor szedett a tálból, akkor is meggyőző érv lenne a chili con quinoa mellett, ha én magam esetleg nem kedvelném. Úgyhogy: quinoára fel!



Hozzávalók:

1 evőkanál olaj vagy 1 teáskanál kókuszolaj
2,5 dl nyers quinoa leöblítve
1 doboz darabolt paradicsom konzerv
1 doboz vörösbab konzerv
1 doboz kukorica konzerv
1,5 dl zöldségleves
fél kaliforniai paprika kis kockákra vágva (jalapeno lenne jó, de hát...)
2 gerezd fokhagyma aprítva
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál őrölt koriander
1 mokkáskanál cayenne-i bors
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
friss koriander (na persze...)

Elkészítés:

A zsiradékon az összedarabolt fokhagymát egy percig pirítjuk, rádobjuk a kaliforniai paprika kockákat, azok is kapnak egy percet a melegben. Ezután a babot, a kukoricát és a lecsepegtetett quinoát is tegyük az edénybe, öntsük fel a paradicsommal és a levessel. Hozzuk forrásba az ételt, majd jöhetnek a fűszerek a kakaó kivételével. Kis lángon, lefedve főzzük tovább az ételt, ennek a mennyiségnek max. 20 percre van szüksége ahhoz, hogy a quinoa megpuhuljon. A legvégén adjuk hozzá a kakaóport, ha szükséges, sózzuk még meg az ételt. 
Friss korianderzöld - lenne - jó a tetejére, ennek hiányában vérző szívvel, de petrezselymet használjunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése