A héten az avokádóról írtam egy kis összefoglalót az izeselet.hu-ra,
most pedig álljon itt az én guacamole receptem - mármint ahogy én
készítem, természetesen nem én találtam ki -, hogy az általános
tudnivalók mellé praktikusan felhasználhatót is nyújtsak. A cikk itt olvasható.
Rémesen egyszerű elkészíteni, vendégségben nagy sikert lehet vele
aratni, és csúnyán rá lehet kattanni. Nekem legalábbis sikerült. Viszont
a guacamole becsípődés azzal a pozitívummal jár, hogy az ember
kikísérletezheti, melyik változat ízlik neki a legjobban. Nekem ez.
Hozzávalók:
1 érett avocado
2 szál újhagyma zöldjével együtt
1 nagyobbacska gerezd fokhagyma összezúzva
1 kis piros chili apróra vágva
1/2 lime leve
1 paradicsom kimagozva, apróra vágva
só
bors
Elkészítés:
Az avokádót kettévágom, kimagozom, megszabadítom a héjától. Villával pépesre töröm a gyümölcshúst, meglocsolom a lime levével, hozzákeverem a többi hozzávalót. Friss pirítóssal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése