2014. február 20., csütörtök

Sült zöldség maradék hasznosítás

Nos tehát, sült zöldségek. Ha úgy hozza az élet, hogy marad belőle mondjuk két szemnél több, és már nincs kedvünk újramelegítve megenni, készítsünk belőle zöldségfasírtot. Nekem személyes nagy kedvencem a zöldségekből tojással, morzsával feltuningolt lepény, fasírt, készüljön akár cukkiniből, akár másból. Ez a lepény az összetevőinek köszönhetően kissé édeskés volt, de nagyon finom lett.


Hozzávalók:

maradék sült zöldség
1-2 tojás
zsemlemorzsa
petrezselyemzöld
bors

Elkészítés:

A sült zöldségeket késes aprítóba tesszük, és úgy vagdaljuk össze, hogy ne legyen teljesen pépes, maradjanak benne darabosabb részek is. Egy tálban hozzáütjük a tojást (ha kevés zöldségünk van, elég egy, nagyobb mennyiségnél kettő), a petrezselyemzöldet, borsot, és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, aminek segítségével már tudunk úgy lepényt formálni a masszából, hogy nem esik szét. 
Vizes kézzel gombócokat, lepényeket, fasírtokat formálunk, kinek melyik a tetszetős, meghempergetjük még egyszer prézliben, és jó meleg olajban pirosra sütjük az egészet. Adhatunk hozzá krumpli köretet, fokhagymás tejfölt, majonézt, ki hogyan szereti.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése