Nos tehát, sült zöldségek. Ha úgy hozza az élet, hogy marad belőle mondjuk két szemnél több, és már nincs kedvünk újramelegítve megenni, készítsünk belőle zöldségfasírtot. Nekem személyes nagy kedvencem a zöldségekből tojással, morzsával feltuningolt lepény, fasírt, készüljön akár cukkiniből, akár másból. Ez a lepény az összetevőinek köszönhetően kissé édeskés volt, de nagyon finom lett.
Hozzávalók:
maradék sült zöldség
1-2 tojás
zsemlemorzsa
petrezselyemzöld
bors
Elkészítés:
A sült zöldségeket késes aprítóba tesszük, és úgy vagdaljuk össze, hogy ne legyen teljesen pépes, maradjanak benne darabosabb részek is. Egy tálban hozzáütjük a tojást (ha kevés zöldségünk van, elég egy, nagyobb mennyiségnél kettő), a petrezselyemzöldet, borsot, és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, aminek segítségével már tudunk úgy lepényt formálni a masszából, hogy nem esik szét.
Vizes kézzel gombócokat, lepényeket, fasírtokat formálunk, kinek melyik a tetszetős, meghempergetjük még egyszer prézliben, és jó meleg olajban pirosra sütjük az egészet. Adhatunk hozzá krumpli köretet, fokhagymás tejfölt, majonézt, ki hogyan szereti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése