2014. február 21., péntek

Tiramisu

(Ülök egy rendelőben és blogolok... őrület...)

Szeretjük a tiramisut, de én még nem is találkoztam olyannal,  aki ne szerette volna.
Nálam nyers tojással készül.  Tudom, ettől sokan idegenkednek. Én nem.


Hozzávalók:

3 tojás szétválasztva
25 dkg mascarpone
2-3 evőkanál porcukor
babapiskóta
lefőzött presszókávé, kb. 3 adag
egy evőkanál rum

Elkészítés:

A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a szobahőmérsékletű mascarponét, keverjük simára. Végül a keményre vert fehérje habot vegyítsük a krémbe.  Ezen a ponton próbáljunk meg ellenállni a vágynak, hogy helyben elkanalazzuk az egészet. Ha ez sikerült,  a babapiskótát mártsuk meg a rummal elkevert kávéban. Rendezzük el egy tálban vagy kehelyben, kanalazzuk rá a krémet. Válasszunk akkora edényt, amelyben a hozzávalók 2-3 réteget is tudnak alkotni. Tetejére hintsünk kakaóport.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése