2013. december 29., vasárnap

Sós rudak

Ez a sós rúd is beleillik az ideális szilveszteri megoldások sorába, mert ez is nagyon hamar elkészül, elronthatatlan, és eléggé eteti magát. A benne lévő zsírnak köszönhetően viszonylag hosszan birkózik az alkohollal, mire hatni hagyja azt.

Hozzávalók:

55 dkg liszt
25 dkg sertészsír
3 tojás sárgája
3 dl tejföl
25 dkg reszelt sajt (15 dkg a tésztába, 10 dkg a tetejére, szórásnak)
1 evőkanál só

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tejföld adagoljuk részletekben, és csak akkor tegyük bele mind a három decit, ha úgy ítéljük meg, hogy szükséges bele mind. Nekem egy kicsit kevesebb is elég volt ahhoz, hogy jól összeálljon a tészta. Nyújtsuk 2 mm vékonyra, kenjük be tojásfehérjével, szórjuk meg tetszés szerint reszelt sajttal, lenmaggal, szezámmaggal, mákkal, majd 200 fokos tepsiben süssük meg. Nagyjából 12-15 perc kell neki, de ügyeljünk rá, hogy ne barnítsuk meg, ne szárítsuk ki.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése