Hozzávalók:
1 tekintélyes darab sütni való kolbász
egy löttyintésnyi olíva olaj
3 zellerszár feldarabolva
2 kisebb sárgarépa feldarabolva
2-3 gerezd fokhagyma
1 doboz hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
1 doboz fehérbab konzerv
1 liter csirkehúsleves
20 dkg apró tészta, én maceronit használtam
friss petrezselyemzöld
Elkészítés:
A kolbászokat kiszabadítottam a bélből, diónyi gombócokat formáltam belőlük, majd egy gondolatnyi olajon megsütöttem őket, csak annyira, hogy körben színt kapjanak. Amikor szép barnák voltak, kiszedtem őket az edényből, félretettem.
Adjunk még egy kevés olajat a visszamaradt zsiradékhoz, dobjuk az edénybe a hagymákat, zellerszárat és a répát, pároljuk kevergetve 10 percig. Öntsük hozzá a paradicsomot és a levest, forraljuk fel és főzzük úgy tíz percig, ezután tegyük vissza a levesbe a húsgombócokat, majd adjuk hozzá a tésztát is. Főzzük a levest addig, amíg a tészta meg nem főtt. Utoljára adjuk a levesbe a babot, azt már csak át kell forrósítani. Sűrű, tartalmaz egytálételt kapunk, átmenet a leves felé. Ha marad belőle, a levet a tészta felszívja, ezt pótolhatjuk egy kis levessel, de ehetjük sűrűn is. Friss petrezselyem nem fog ártani a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése