Múlt héten vettem egy mangót a Lidlben. Javíthatatlan optimista vagyok, ugyanis annak ellenére cselekedtem ezt, hogy még soha az életben nem sikerült a kőkemény, éretlen mangót úgy beérlelni otthon, hogy az többé-kevésbé élvezhető legyen. Amióta tudom, milyen az Indiában, Thaiföldön, Spanyolországban termett mangó, teljesen fölösleges cselekedet ez részemről. De a remény hal meg utoljára, amint mondják ezt sokan.
Nos, élvezhetővé nem sikerült varázsolni a gyümölcsöt, de valamelyest megpuhult, így jó helye lett a turmixgép poharában.
Hozzávalók:
-1 db (jó esetben érett, puha) mangó-1 csapott teáskanál kurkuma (remek gyulladáscsökkentő, méregtelenítő hatású, illetve ízületi panaszoknál is hathatós segítség a szervezetünknek)
-3 dl zabtej
-egy kis csomag mangópüré, amit a mélyhűtőből halásztam ki, és fagyottan nem akartam a turmixba tenni, ezért betettem a mikróba pár pillanatra, hogy felolvadjon. Ez persze elhagyható, tehetünk a turmixba egy kevés fehérjeport vagy zabpelyhet sűrítésnek
Elkészítés:
A hozzávalókat összeturmixoljuk. A mangópürének köszönhetően nem volt szükség plusz édesítésre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése