2024. november 22., péntek

Sült zöldségből készült leves hűvös napokra




Tele van az Insta hasonló receptekkel. Gyönyörű zöldségeket gyönyörűen tepsibe helyeznek, gyönyörűen meglocsolják olajjal, megfűszerezik, aztán ha megsült, gyönyörűen leturmixolják, kész is a gyönyörű leves. Megfordult a fejemben, hogy csinálok én is erről egy videót, de aztán maradtam a csakmegfőzöméslefotózom verziónál. A gyönyörű leves kitétel végül is megvalósult.
Ő egyébként a minek nevezzelek leves, mert ugye a neve attól függ, miből készíted. 25 perc alatt elkészült, de ebből az időből nagyjából 7 perc volt az aktív munka, a többit az air fryer (ennek hiányában a sütő) végzi el.

Hozzávalók 4 tányérnyi leveshez:
2 db édesburgonya
1 db répa
1 lilahagyma
1 kis kápia paprika
1 fej fokhagyma héjastól, keresztben elvágva
olívaolaj
1 kis doboz rizskrém (használhatsz tejszínt)
só, bors
nálam még őrölt koriander, currypor, római kömény, pici chili
1 teáskanál citromlé


Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítva, feldarabolva az air fryer kosarába tettem. Ha nincs AF-ed, egy kisebb tepsibe pakolj. Megsóztam, megborsoztam, megfűszereztem a kosár tartalmát, majd meglocsoltam jófajta olívaolajjal. 20 percet sült. Valószínűleg a sütőben 190 fokon ennél több időre lesz szüksége.
Végül átraktam mindent a turmixgépbe, a fokhagymát kinyomkodtam a héjából, az úgy került bele a pohárba. Az AF kosarába öntöttem egy kevés vizet, ezzel feloldottam a bent rekedt olajat és fűszereket, az is ment a turmixba. Végül a rizskrémet zuttyintottam bele. Természetesen ha te nem vegán módon készíted, mehet bele a tejszín.
Só, még egy kis chili, némi citromlé, mert a sav, az kell, turmixolás, és kész a leves. Felforraltam a biztonság kedvéért, majd tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése