2024. január 14., vasárnap

Feketebab és csicseriborsó currry

Hát ez valami pazar. És nemcsak hogy pazar, de 10 perc alatt összedobható, pont annyi idő alatt, amíg megfőtt a rizs mellé köretnek. Mivel gyakorlatilag minden hozzávaló konzervdobozból kerül a wokba, tényleg pillanatok alatt elkészíthető, nagyon meleg szívvel ajánlom a kipróbálását.

Hozzávalók 4 főre:

1 kávéskanál kókuszolaj
1 feketebab konzerv
1 csicseri konzerv
1 aprított paradicsom konzerv
1 közepes vöröshagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma összetörve (én a szokásos üveges fokhagyma pépet használom)
1 teáskanál római köménymag
ízlés szerint cayenne-i bors, én egy jó késhegynyit használok mindenbe, többet nem bír el a család
1 teáskanál őrölt koriander
1/2 teáskanál garam masala
1/2 teáskanál kurkuma
2 dl zöldség alaplé

1 kis doboz kókuszkrém
1 teáskanál görögszéna levél (kasuri methi, lelőhely: Szép kis India)
ha szerencsénk van, és hozzájutunk, friss koriander a tálaláshoz

Elkészítés:
A kókuszolajat megmelegítjük egy mélyebb serpenyőben vagy wokban, amikor meleg, beleszórjuk a római köménymagot, kipattogtatjuk. Ha már érezzük az illatát és halljuk, ahogy pattig a wokban, mehet utána a vöröshagyma, ezt három-négy percig kevergetjük. Követi őt a fokhagyma, vele óvatosan bánjunk, meg ne égjen. Következő érkező a paradicsom, keverjük el alaposan a hagymával, néhány percig rotyogtassuk, majd adjuk az edénybe a fűszereket a kasuri methi kivételével. A fűszerek után érkezhet a bab és a csicseri, majd a zöldség alaplé és a só. Forraljuk fel az ételt, látni fogjuk, hogy elég sűrű már most is. Ezért aztán jöhet a kókusztej, és végül a tenyerünk között szinte porrá dörzsölt kasuri methi. Egy forralás, és kész az ételünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése