2023. június 8., csütörtök

Mézes-mustáros csirke

Olyan egyszerű, mint a hanyatt esés. Az egész nyarat végig lehet vele kísértetni, akár hétvégére, akár hétköznapi vacsorának tökéletes. Néhány perc, míg összekevered a pácot, abban pihen a csirke néhány órát vagy egy éjszakát, és max. tíz perc, míg megsütöd a húst. Kínálhatsz mellé krumplit ezer módon, rizst, salátát, adhatod másnap amolyan Cézár-salátafélének, teheted szendvicsbe, ahogy tetszik.

Hozzávalók:

fél kg csirmell (vagy -comb) filé

a páchoz:
1 evőkanál magos mustár
1 evőkanál sima mustár
2 evőkanál joghurt
1 evőkanál méz
egy csipet chili bármilyen formában, chiliszósz, chilipehely vagy -por, mindegy. de persze el is hagyható, ha nem akarod pikánssá tenni a pácot.
fél teáskanál só
egy mokkáskanák fokhagyma granulátum
két evőkanál növényi olaj
pár tekerésnyi bors

Elkészítés:

A húst ízlésünknek megfelelő vastagságú szeletekre vágjuk, én azt tanácsolnám, hogy a vastagságára figyeljetek oda a szeleteknek, mert ha sok időbe telik, míg a hús átsül, a méz bizony meg fog égni a serpenyőben, az meg nem annyira kívánatos. A hússzeleteket az összekevert pácba forgatjuk, lefedve a hűtőben érleljük. Legjobb, ha egy éjszakán át áll, nekem most összesen 4 óra állt rendelkezésemre, tökéletesen megfelelt ennyi idő is.
A bepácolt hússzeleteket egy egész kevés olajjal kikent, tapadásmentes serpenyőben megsütjük. Érdemes viszonylag kisebb, közepes lángon kezdeni a sütést, hogy ne égjen meg a pác idejekorán. Sőt, lehetőleg semmikor se, de azért egy szép aranybarna színt ne sajnáljunk tőle! Air fryerben is elkészíthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése