Ősszel főztem ezt a levest, a Príma Konyha Magazinban jelent meg, de pont semmi olyasmi nincs a hozzávalók között, amiért tartalékolnom kéne a bejegyzést tavaszra vagy nyárra. Sőt, azt kell mondanom, ebben a szürkénél is szürkébb januárban iszonyú jól fog esni egy ilyen csodás zöld leves. Ráadásul egészséges is, tulajdonképpen semmi mást nem tartalmaz, mint zöldségeket, és egy kevés olajat, de az meg kell a zsírban oldódó vitaminok felszívódásához. Mindezek tetejébe még vegán is.
Hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj
1 kicsi vöröshagyma apróra vágva
3 fokhagyma gerezd, apróra vágva
2 liter zöldség alaplé
30 dkg brokkoli rózsákra szedve
20 dkg karfiol rózsákra szedve
1 marék zöldborsó
2 közepes burgonya kockákra vágva
20 dkg bébispenót
1 teáskanál őrölt római kömény
2 teáskanál só
őrölt bors ízlés szerint
fél citrom leve és reszelt héja
1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
Egy megfelelő nagyságú fazékban melegítsük fel az olajat, pároljuk áttetszőre a hagymákat, majd tegyük az edénybe a feldarabolt zöldségeket. Adjuk hozzá a fűszereket, majd öntsük fel a zöldség alaplével, és főzzük a hozzávalókat puhára. A bébi spenótot a végén dobjuk bele, azzal elég már csak további egy percig főzni a levest, az apróra darabolt petrezselyemmel pedig már ne forraljuk, az a leves hőjétől anélkül is megfő. Pürésítsük a levest, sózzuk meg, ha szükséges, végül adjuk hozzá a citromlevet és -héjat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése