2016. június 17., péntek

Pestós csirke

Több klassz dolog is van ebben az ételben, nyilván mindenki mást tart a jóságok közül fontosnak benne.
1. maga a pesto, ami az egyik legnagyobb királyság kerek e földön
2. egyszerűség. Ha nem idegenkedsz mondjuk a bolti pestótól, azzal is csinálhatod, és akkor a húson és a kis üveg pestón kívül másra alig van szükséged.
3. gyorsaság. Esküszöm, fél óra alatt elkészülhet.
4. finomság. Mert mi tagadás, a sok pozitívuma mellett ez a kaja még jó is.


Hozzávalók 4 személyre:

70 dkg csirkemell filé
2 csomag mozzarella

a., 1 kis üveg készen vásárolt pesto

b., 1 nagy marék bazsalikom (megmosva, megszárítva)
jó minőségű olívaolaj
5 dkg fenyőmag (száraz serpenyőben kicsit megpirítva)
8-10 dkg reszelt parmezán
1 gerezd fokhagyma
bors

Elkészítés:

A pesto hozzávalóit egy késes betétű aprítóba tesszük, és krémesre turmixoljuk-pörgetjük.
Vagy használjuk az üvegeset.
A csirkét tenyérnyi szeletekre vágjuk, igyekezzünk lapos szeleteket alakítani belőle.
Egy tűzálló tálba tegyünk egy evőkanállal a pestóból, kenjük szét az edény alján, majd fektessük az edénybe a húsokat. A maradék pestóval kenjük meg a szeleteket, jusson mindenhová, majd karikázzk rá a mozzarellát.
180 fokos sütőben 30 perc alatt süssük készre.
Párolt rizzsel tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése