Gyors, könnyen elkészíthető, pillanatok alatt elfogyó.
Hozzávalók két tepsihez:
60 dkg liszt
30 dkg vaj
15 dkg reszelt sajt
2 kicsi tojás
11 gr porélesztő
1,5 dl langyos tej
2,5 teáskanál só
a tetejére reszelt sajt, szezámmag, mák, stb.
Elkészítés:
A langyos tejben feloldjuk az élesztőt. Egy nagy tálba öntjük az összes többi hozzávalót, majd mikor az élesztő feloldódott, hozzáöntjük a tejet is, tésztává dolgozzuk az anyagokat. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát, apró pogácsaszaggatóval pogácsákat szaggatunk, tepsire ültetjük. Tetejüket lekenjük tojással vagy tejföllel, megszórjuk sajttal, szezámmal, és egy órát hagyjuk a pogácsákat kelni a tepsiben. Majd 200 fokos sütőben 10-15 percig sütjük őket. Az az egyetlen titka ennek a pogácsának - mint sok más társáénak is -, hogy nem szabad túlsütni, mert kiszárad.
Hozzávalók két tepsihez:
60 dkg liszt
30 dkg vaj
15 dkg reszelt sajt
2 kicsi tojás
11 gr porélesztő
1,5 dl langyos tej
2,5 teáskanál só
a tetejére reszelt sajt, szezámmag, mák, stb.
Elkészítés:
A langyos tejben feloldjuk az élesztőt. Egy nagy tálba öntjük az összes többi hozzávalót, majd mikor az élesztő feloldódott, hozzáöntjük a tejet is, tésztává dolgozzuk az anyagokat. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát, apró pogácsaszaggatóval pogácsákat szaggatunk, tepsire ültetjük. Tetejüket lekenjük tojással vagy tejföllel, megszórjuk sajttal, szezámmal, és egy órát hagyjuk a pogácsákat kelni a tepsiben. Majd 200 fokos sütőben 10-15 percig sütjük őket. Az az egyetlen titka ennek a pogácsának - mint sok más társáénak is -, hogy nem szabad túlsütni, mert kiszárad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése