Vagy nem olaszosan, mit tudom én, nem vagyok túl jó ilyen névadásokban. Ez egy egyszerű, hétköznapi rántott csirkemell, ami paradicsomszószban, sütőben készül véglegesre, és azt kell mondjam, amilyen szkeptikus voltam a receptet hallván, annyira bejött a végeredmény.
Hozzávalók:
1 db csirkemell filé lapjában vékony szeletekre vágva
2 tojás
zsemlemorzsa
10 dkg reszelt parmezán
paradicsom passata vagy házi spagetti szósz
só
olaj a kisütéshez
Elkészítés:
A húst vékony lapokra vágjuk, kicsit kiveregetjük, majd besózzuk. Felvert tojásba mártjuk, végül zsemlemorzsába hempergetjük, amibe előzőleg belereszeltük a parmezánt. A hússzeleteket forró olajban csak addig sütjük, míg a panír színt kap rajta, nem szükséges készre sütni a húst.
Egy tűzálló tálba öntsünk némi paradicsom szószt, fektessük bele a húsokat egy rétegben, takarjuk be a tetejüket szintén szósszal (nem kell, hogy elmerüljenek a szeletek a paradicsomban), majd szeleteljünk a tetejére egy gömb mozzarellát.
200 fokos sütőben süsüsk 15-20 percig.
Ha nincs saját paradicsomszószunk, akkor a bolti passatát feltétlenül forraljuk fel, fűszrezzük oregánóval, bazsalikommal, rozmaringgal, egy kevés kis fokhagyma sem árthat neki.
Forrás: streetkitchen.hu
Ezt én velencei rakott hús néven ismerem, Frank Júliánál találtam. Annyi talán a különbség, hogy a rétegek közé is kerül sajt. Párolt almát ajánl mellé, meglepően illik hozzá :)
VálaszTörlés(Vének Tanácsa - ha emlékszel még rám :) )
Edit, ne viccelj már! Majd nem emlékszem, mi? :) Amúgy ennél nincsenek rétegek, mert szerintem kifejezetten fontos az egy réteg, hogy az összeérő panír rétegek ne legyenek ázottak, hanem megsüljenek. Frank Júlia nagy mágus :D
Törlés:)
TörlésÉs még az is eszembe jutott, hogy hidegen is nagyon jó :)