2016. július 11., hétfő

Rántott csirkemell olaszosan

Vagy nem olaszosan, mit tudom én, nem vagyok túl jó ilyen névadásokban. Ez egy egyszerű, hétköznapi rántott csirkemell, ami paradicsomszószban, sütőben készül véglegesre, és azt kell mondjam, amilyen szkeptikus voltam a receptet hallván, annyira bejött a végeredmény.



Hozzávalók:

1 db csirkemell filé lapjában vékony szeletekre vágva
2 tojás
zsemlemorzsa
10 dkg reszelt parmezán
paradicsom passata vagy házi spagetti szósz

olaj a kisütéshez

Elkészítés:

A húst vékony lapokra vágjuk, kicsit kiveregetjük, majd besózzuk. Felvert tojásba mártjuk, végül zsemlemorzsába hempergetjük, amibe előzőleg belereszeltük a parmezánt. A hússzeleteket forró olajban csak addig sütjük, míg a panír színt kap rajta, nem szükséges készre sütni a húst.
Egy tűzálló tálba öntsünk némi paradicsom szószt, fektessük bele a húsokat egy rétegben, takarjuk be a tetejüket szintén szósszal (nem kell, hogy elmerüljenek a szeletek a paradicsomban), majd szeleteljünk a tetejére egy gömb mozzarellát.
200 fokos sütőben süsüsk 15-20 percig.

Ha nincs saját paradicsomszószunk, akkor a bolti passatát feltétlenül forraljuk fel, fűszrezzük oregánóval, bazsalikommal, rozmaringgal, egy kevés kis fokhagyma sem árthat neki.




Forrás: streetkitchen.hu





3 megjegyzés:

  1. Ezt én velencei rakott hús néven ismerem, Frank Júliánál találtam. Annyi talán a különbség, hogy a rétegek közé is kerül sajt. Párolt almát ajánl mellé, meglepően illik hozzá :)
    (Vének Tanácsa - ha emlékszel még rám :) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Edit, ne viccelj már! Majd nem emlékszem, mi? :) Amúgy ennél nincsenek rétegek, mert szerintem kifejezetten fontos az egy réteg, hogy az összeérő panír rétegek ne legyenek ázottak, hanem megsüljenek. Frank Júlia nagy mágus :D

      Törlés
    2. :)
      És még az is eszembe jutott, hogy hidegen is nagyon jó :)

      Törlés