Azt hiszem, megtaláltam azt a gyümölcsös sütit, amit minden nyáron és ősszel többször is el fogok készíteni. Csodás az állaga a gríztől, elég édes, de nem túlzottan, és gyakorlatilag bármilyen gyümölcs jól áll neki. Most meggyel és barackkal készült – és egyszerűen álomsüti lett! Alig várom, hogy kipróbálhassam mondjuk (fagyasztott) málnával, szederrel, szilvával.
A receptet a csaak.blogspot.com-om találtam, jó régi, 2013-as receptje Györgyinek.
Hozzávalók:
2 db egész tojás10 dkg finomliszt
10 dkg búzadara
11 dkg kristálycukor
7 dkg olvasztott vaj (vagy 0,7 dl olaj)
2,5 dl tejföl (20 %-os)
fél csomag sütőpor
egy csipet só
1 evőkanál vaníliakivonat
Elkészítés:
Ez is egy edényes recept, amit különösen imádok benne.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olasztott (nem forró) vajat, a tejfölt, azzal is homogénre keverjük a masszát, mehet bele a vanília is, végül pedig a liszt és a gríz, amiben elkevertük a sütőport és a csipet sót. Amikor a tészta már csomómentes, egy 20x30 cm-es tepsibe öntjük, amit előzőleg kibéleltünk sütőpapírral, végül a tetejére szórjuk a gyümölcsöket, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük a süteményt.
Mielőtt kivesszük a sütőből a tésztát, mindenképpen végezzünk tűpróbát, hogy átsült-e rendesen?
Hogy mit szeretek benne a legjobban az ízén kívül? Hogy néhány perc alatt a tepsibe varázsolható a tészta, elég az összekeveréséhez egy tál, és bár még nem próbáltam, de ezer százalékig biztos vagyok benne, hogy holnapra még szaftosabb, még puhább lesz - ha a mai állagát lehet egyáltalán fokozni.
Egyszerűen imádom, és szerintem te is rajongani fogsz érte.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése