tag:blogger.com,1999:blog-1638005762967772933.post6172184725246035126..comments2024-03-25T22:02:08.215+01:00Comments on Ahogy eszik, úgy puffad: Töltött káposztaÉvahttp://www.blogger.com/profile/01793431012255913195noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-1638005762967772933.post-64389981283999674872018-12-19T17:47:43.056+01:002018-12-19T17:47:43.056+01:00Ma akkor ez lesz a receptje a karácsonyi káposztán...Ma akkor ez lesz a receptje a karácsonyi káposztának. Káposztalevél nálunk sincs soha, még szerencse, szöszmötölős meló. A gombócba viszont még nem raktam soha füstölt húst, most kipróbálom. Köszi, Éva!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12985086455163896831noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1638005762967772933.post-55425271868783322982013-12-21T11:43:32.023+01:002013-12-21T11:43:32.023+01:00Finom, képzeld az Édesanyám is így csinálta mindig...Finom, képzeld az Édesanyám is így csinálta mindig, pont ahogy te is, berántva, amikor férjhez mentem és megismertem annak a családnak /felvidékről kerültek át 47-ben/ a különféle káposztáit, annyira ízlettek, hogy teljesen átálltam azoknak a készítésére, ott készült olykor levélbe tekerve, olykor simán, a gombócba kukoricadarát meg apróra vágott kenyérszalonna kockákat gyúrtak, soha nem mosták ki a káposztát, mert savanyúan szerették, csípősen, füstölttel, és sima oldalas darabokkal, az egész alá két fej vöröshagymát dinszteltek, pirospaprikázták és így erre rétegeztek, és soha nem rántották be..<br />Na most ahogy öregszem úgy vágyakozom az anyám által főzött ízekre, idén eszerint főzöm meg, magam miatt, ugyan a többiek jobban szeretik amúgy, de már idén egyszer ettek olyat, most én jövök.<br />Tudod Éva ahogy a káposzta is egyre jobb, minél többször melegítik, a mi töltött káposztáink is egyre jobbak, ízesebbek, finomabbak, ahogy egyre többször készítjük.<br />Én nagy fan vagyok, akár egy hétig is, sőt még hidegen is megeszem /tudom nem normális, de hát ez van/Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.com