2017. április 28., péntek

Sajtos miegymás

Új élet, új rágcsálni valók, hiszen attól még, hogy az élet (és én magam) beletaszajtott egy nem túl vidám helyzetbe, még senki sem kényszeríthet, hogy a Good Wife című sorozatot úgy nézzem, hogy közben nem ropogtatok valamit, nemde? Nos, örülök, hogy egyetértünk.
Szembe jött velem a Pinteresten egy recept, olyan egyszerűnek tűnt, mint a hanyattesés, gondoltam, pikk-pakk kipróbálom. Odakint esik az eső, április van, ráadásul 28-dika (ki a fene tudja már, manapság hogy kell ezt helyesen írni? az új helyesírási szabályzat szerint alighanem bárhogy...), szóval 28-adika van, még mindig fűteni kell, és egy ismerősöm azzal riogatott, hogy megint havazni fog. Az sem segít a rossz hangulaton, hogy már nem az ismerősöm :) Tehát mit tesz ilyenkor szerencsétlen diabéteszes asszony, akit az ág is húz (bár ez nem az ág hibája, sokkal inkább az asszony súlyáé), na mit? Hát süt. Fejében ravasz tervek kergetik egymást, foga között decens szitkokat szór a magát tavasznak nevező tündérre, aki bizonyosan az ősi mesterséget űzi amúgy, és nekiáll sütni. Maga is meglepődik, amikor 20 perc múlva elég csinosan kinéző sajtos miegymásokat emel ki a sütőből, melyeknek illata egészen határozottan és kellemesen lengi be a konyhát. Majd kóstol, örül, aztán számol, és még jobban örül.
Aztán mivel alapvetően jó lelkű, mondjanak erről sunyi alakok bármit is, megosztja a receptet a nagyérdeművel. Úgyhogy tessék, itt van nektek!


Oké, a fotó pocsék, hisz este 7-kor milyen legyen, mikor már nincs fény, hát nem? Viszont megígérem, hogy egyetlen FB-os ételfotós csoportba se fogom betenni, ahol kínos csöndet generálna. 

Hozzávalók 12 darabhoz:

25 dkg krémes túró (Aldi)
2 db tojás
1 rúd Aldis füstölt sajt snack (mert mindjárt lejár a szavatossága, ha te nem találkozol vele a hűtődben, hagyd ki)
3 evőkanál zabpehely liszt
4 evőkanál zabpehely
2 evőkanál pirított hagyma (Lidl-s termék, elhagyható)
egy kiskanál só, de kóstoljuk meg a masszát, és inkább utólag sózzunk
egy marék reszelt sajt a tésztába, egy a tetejére, összesen 5 dkg

Elkészítés:
A túrót és a tojásokat alaposan kikeverjük, hozzáadjuk az összes többi anyagot, alaposan elkeverjük, evőkanálnyi halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. A kis pogácsák tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 170 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük. Hidegen is, melegen is zseniális.

És a számok:

A massza kalóriatartalma 839 kcal, szénhidrát tartalma 51 gr. Ebből az adagból 12 darab lett, ami darabjára 70 kalóriát és 4,5 gr szénhidrátot jelent.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése