2016. szeptember 10., szombat

Kecskesajtos, diós szőlő

Pompás előétel, de ha nem sajnáljuk az időt az elkészítésére, esti filmnézéskor is jó szolgálatot tesz így ősz táján. Keressünk minél nagyobb szemű szőlőt, hogy ne legyen annyira pepecs meló a kenegetés...



Hozzávalók:

nagyszemű szőlő (legjobb a mag nélküli fajta)
krémes kecskesajt
natúr krémsajt
bors
dió apróra vágva

Elkészítés:

A szőlőt megmossuk, szárazra töröljük. A kétféle sajtot összekeverjük, ha kell, ízesítjük sóval, és gondolatnyi borssal, majd egy kis pengéjű késsel szépen körbekenegetjük a szőlőszemeket a krémsajttal. Az apróra vágott-tört diót kicsi, mély tálkába öntjük, abba mártjuk a sajtos szőlőket. Kicsit rányomogatjuk a kezünkkel a diódarabokat, és tálra tesszük. Hűtőben tároljuk felhasználásig.

Ez a recept is hasonlóan isteni...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése