Idő kellett hozzá, mire megszerettem. Mára azonban töretlen a szerelem köztünk, és nem is értem, miért nem készítem gyakrabban... Kiváló könnyű nyári ebéd lehet belőle, falafal mellé is nagyon jó, meg úgy általában, baráti összejövetelek nagy sztárja lehet belőle.
Hozzávalók :
1 csicseriborsó konzerv
1-2 gerezd fokhagyma
extra szűz olívaolaj
4-5 evőkanál szezám paszta (tahini)
ízlés szerint citromlé, de legalább egy félé
só
bors
késhegynyi kurkuma, római kömény és pirospaprika
Elkészítés :
A fenti hozzávalók az alaprecepthez vannak. Ezerféle módon lehet variálni, csípősre is akár.
A konzervet szűrjük le, a levét ne öntsük ki, tegyük félre. A borsót öblítsük le, öntsük turmix gépbe. Adjuk hozzá a többi alapanyagot, öntsünk annyi konzerv levet (vagy vizet) hozzá, hogy a gép masszává tudja keverni. Ízesítsük ízlés szerint.
Pirítóssal, pitával, kréker keksszel, zöldségekkel tálaljuk.
Pitával a legfinomabb. Csicseriborsóból főzhetünk levest, vega főételt, és persze ezer mást még.
Elkészítés :
A fenti hozzávalók az alaprecepthez vannak. Ezerféle módon lehet variálni, csípősre is akár.
A konzervet szűrjük le, a levét ne öntsük ki, tegyük félre. A borsót öblítsük le, öntsük turmix gépbe. Adjuk hozzá a többi alapanyagot, öntsünk annyi konzerv levet (vagy vizet) hozzá, hogy a gép masszává tudja keverni. Ízesítsük ízlés szerint.
Pirítóssal, pitával, kréker keksszel, zöldségekkel tálaljuk.
Pitával a legfinomabb. Csicseriborsóból főzhetünk levest, vega főételt, és persze ezer mást még.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése