Emlékszem rá, amikor sok évvel ezelőtt először álltam sorba a Király utca és körút sarkán frissen nyílt KFC-ben, és mustráltam a kínálatot. Persze fogalmam sem volt, mi micsoda, már úgy értem, hogy a rántott csirke darabok mitől különlegesek, mi a fenének kell a húshoz sült kukoricát enni, és vajon mi lehet az a coleslaw. Aztán hamar megszerettem mindegyiket, volt egy pogácsájuk is, ami nem volt nagyon jó, de mindig meleg volt, azt is nagyon kedveltem. Hiába, vannak az embernek deformitásai, na:) Azóta a gyorsétterem kínálatának varázsa elmúlt, már egyáltalán nem kedvemre való, ha mégis elcsábulok, az csakis a káposzta salátájuk miatt van, bár megjegyezni kívánom, az sem olyan már, mint az ősidőkben. Sic transit gloria mundi.
50-60 dkg fejes káposzta
1 fej vöröshagyma
1 termetes sárgarépa
1 alma
1/2 teáskanál zellermag
1 evőkanál citromlé
némi reszelt citromhéj
1 pohár joghurt
2 evőkanál majonéz
folyékony édesítő ízlés szerint
só ízlés szerint
Elkészítés:
A zöldségeket nagyon apróra vágjuk, még jobb, ha a robotgéppel reszeltetjük le. Ne legyen nagyon apró a reszelék, mert akkor pép lesz a salátából, az meg nem annyira kívánatos.
Keverjük össze a joghurtot, a majonézt, sót, borsot, édesítőt. A zöldségekre öntsük rá a citromlevet, az öntetet, és alaposan keverjük össze. Kóstolgassuk, és korrigáljuk az ízeket a szánk íze szerint.
24 órai hűtőben érlelés kifejezetten jót tesz a salátának, addigra a zöldségek engednek némi levet, az ízek összeérnek, és egy ellenállhatatlanul jó ízű, ropogós téli salátával találjuk szemközt magunkat.
Ez a recept attól diétás, hogy nem cukrot és nem házi majonézt használtam, ráadásul hozzáadott szénhidrát sincs benne.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése